harisson mössa!

Igår när jag tittade runt bland mina favoritbloggar såg jag att rättivsa barn lagt upp en beskrivning på Harrison mössa. Jag var med och tävlade om en förrut, men hade ingen tur, så jag blev väldigt glad när jag såg beskrivningen!
Jag bestämde mig för att göra ett försök och leta upp lite turkosblå manschester, och även om mössan inte blev riktigt lik orginalet så blev den riktigt söt! Tycker jag iaf!

Tog lite bilder med nallen som provdocka, mössan har inte fått de sista sömmarna på bilden.


Livebilder
Hur i hela fridens namn får man små sötnosar att ställa upp på bild? Jag är iaf supernöjd med byxorna, det enda som jag velat haft annorlunda är att jag velat haft med pös i benen, men de räckte inte tyget till så det är inte mycket att göra åt.

Projekt-lista

Min gamla projektlista har minskat lite:

*Födelsedags byxa till blivande 2 åring -  i den blå leopardmönstrade velouren
*Syskon match till lilla Inez som födds till sommaren. eventuellt kjol eller påsbyxa - i den blå leopardmönstrade velouren
*Nytt par byxor åt skrutten i mer lämplig storlek - samma tyg som tidigare
*Byxor med stjärna på knän till skrutten- blå manschester
*Förhänge till köket att dölja pappersinsamlingen med- okänt tyg, dvs måste inhandlas
*Laga min gamla kjol och ersätta dragkedjan
*Slakta en gammal tröja och hitta på något kul av - grå plysch/voleur liknande

Ett extra projekt har blivit gjort:

*Slakta grönplyschklänning och sy en kjol och byxa.
*döskallelinne, gånger två då det första fick lite stora hål runt armhål och hals.
*Matchande döskalleshorts

Nytt projekt:

Jag är sugen på att göra ett nytt par manschsterbyxor och försöka få till ett bättre mönster, men jag vet inte om jag ska förlänga byxan i innersömmen eller yttersömmen. Jag vill ju ha samma rumpmått.

Från klänning till mysbyxa och kjol


Jag tittade in i min garderob i dag och fick se denna klänning, jag tycker mycket om den men ska jag vara ärlig så klär jag inget vidare i den. Denna gång såg jag möjligheten till att göra kläder av den. Jag vile använde den fina spetsen och bestämde att grannflickan skulle få en kjol. Jag klippte av tyget vid kanten, men eftersom jag inte har så mycket tyg på överdelen och ville även kunna göra ett par byxor, så klippte jag ingen sömnsmån utan alldeles intill kanten. Jag använde mig av tunneln mellan spetsen och tyget och satte i en resår. Den syns, men stör inte allt för mycket. Klänningen tog en kvart att göra. Att få sötungen att testa kjolen tog längre tid. Nu fick jag tyvärr ingen bild, men ska försöka fixa senare.


Sedan började jag fundera på hur jag skulle få ut ett par byxor åt skrutten av återstående tyg, jag hade egentligen tänkt försöka ändra mönstret jag använde sist (meedom, form 1) och göra benen lite pösigare, men det gick inte då jag knappt fick ut byxbenen iaf, eftersom framsidan av överdelen av klänningen är delad, så fick det ena byxbenet en sidosöm. och ingen sömnsmån vid ett ställe. Jag hoppas han kan ha byxorna, vi får se i morgon.  Byxan har en resår upptill och dragsko vid bensluten.


Sommar shorts

Igår klippte jag ut tyget till shortsen, och i morse blev de färdigställda, jag använde mig av meedoms mönster, form 1, storlek 68 (notera att skrutten i vanliga fall har 86). mönstret att 1 cm förlängt. Använde längden som avsåg bermuda shorts, tycker längden blev helt ok, fast ´jag blev sugen på att göra ett par lite kortare så han får två par. Vi får se.
Jag sydde fast resåren i tyget, såsom de stog i meedoms bok, och det blev bra. De är faktiskt finare i verkliga livet än på bild, lyckades inte riktigt få till någon bra.  Det bästa är att det är inget störande med dem när de används, på linnet stör jag mig att kanskten rullar upp och korvar sig. Nästa gång ska jag nog dra lite mer i mudden dock, jag ville inte att de skulle gå innåt, men nu gick de istället nästan lite utåt.

Ska försöka få till en tshirt i samma tyg oxå sen så får jag nog inte ut så mycket mer, har en remsa kvar som är hur lång som helst men inte tillräckligt hög för varken tshirt eller shorts. Några förslag?

Bilder på Linnet!

Nu har jag laddat över bilderna från kameran (läs sambon).Som ni ser på bilderna så sitter linnet mycket bättre nu, det enda jag är missnöjd nu är hur jag hindrar linnets kant från att rulla upp sig.
Modellen i fråga var inte på fotohumör när korten skulle tas, men han är ju söt ändå!

klar!

Linnet är klart, jag tror att det blev bättre men det får jag se i morgon när skrutten vaknar. Då ska jag ta lite kort på det nya linnet.
Skrutten har använt det första linnet i dag, det har en tendens att rulla upp lite längs kanten nertill. Undrar vad man kan göra åt det?

Sommar linne.

Jag blev så sugen på att testa att sy ett sommarlinne, jag såg här att det fanns gratismönster på linnen här. Jag kom att tänka på döskalletyget jag sett hos Olhssons tyger så jag bestämde att det minsann skulle få äran att bli linnen åt min skrutt.
För första gången så testade jag att göra kantband, jag använde mig av den här beskrivningen istället för att göra som de stod i mönstret, men använde mönstrets mått på mudd.
Jag tycker den är så snygg, när den inte är på vill säga. Jag hade inte mätt på Skrutten innan så här i efterhand kan jag tycka att den skulle varit en bra bit längre, men det jag är minst nöjd med är att halslinningen och armhålorna står ut så mycket, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det så jag ska kolla runt lite på nätet och se om jag får några bra svar.


Vi blir en av testfamiljerna!

Vi ska få testa höstkollektionen till JNYdesign! Kul!

RSS 2.0