Shopping på Myrorna


Alla plagg kostade tio kronor st, att par av Nathaniels byxor kom på ganska snabbt och är därför fotade på.
Köpte massor åt inez, och två par byxor, en skjorta, en väst och en blommog tröja åt Nahtaniel.

Helgens skapelser.


Ihelgen fick jag ett sådant sug att sy lite, fast jag var mitt i tentapluggander, Först fixade jag till de gråbyxorna som blev för tok för små, det fixades med en kil i baken, och nu funkar de på, som ni ser på bilden ovan. Den blå trojan han har är en av mina gamla som jag vuxit ur, och sytt om till honom. Även den gjordes i helgen. Första gången jag gjorde muddkant på tröja och jag tycker det blev riktigt bra! Jag tog halskanten*0,75.
 
Jag påbörjade även ett par byxor av mina mina gamla byxor, hade bara mudden kvar som jag fixade dit nu i kväll. Så här blev de! (första bilden är fram, och ena mudden vid benet är uppvikt)
Jag tog en impulsvända in på Olhsons tyger och såg att de reade ut döskalletyget jag köpte förrut, den svarta var slut men jag kunde inte låta bli att köpa den gröna och röda då de kostade endast 34,50:-. Tycker jag var superbra! Det blir nog tröjor eller något liknande.

Kjolen som blev ett gravidlinne.

Kunde bara inte låta bli :P.
Har så inte tid att sy igentligen, borde ägna all min tid till tentan den 19, orkar inte kugga.
Iaf, jag har varit sugen på att testa att göra en kjol som även kunde användas som topp, och i kväll letade jag igenom gömmorna och hittade en bit mudd som var precis på gränsen att räcka. Så jag tog mitt härliga påslakan och mätte upp två stycken 70X40 cm långa bitar, med den ursprungliga fållningen kvar, sen rev jag helt enkelt av tyget och hade två trådraka rektanglar. För en gångs skulle zickzackade jag runtom, men de kändes som att det behöves, och sydde ihop rektanglarna till en tunnel som jag sedan sydde på mudden på, hade planerat att sy ner muddkanten, eller heter det sticka ner?? Men blev lat när jag provat och insett att den inte kommer bli använd på ett bra tag.
Såg enormt stor ut i plagget tyvärr, då jag på faktiskt tycker att det blev rätt sött. Men det kommer bli superfint på om jag blir gravid igen, tänk er att vara högravid i det plagget =). Så jag kommer spara den. Som kjol funkade den inte alls.
Jag antar att om jag hade haft mer rynk i kjolen så hade den blivit tynngre och fallit bättre, och därmed kanske passat bättre som vanligt plagg. Jag har ju mer tyg så jag kan ju testa.


Update.

Det har varit dåligt med uppdateringar, och kommer nog fortsätta så någon vecka till.
I dag börjar sonens inskolning och jag har tenta den 19:de.
Det har inte blivit något sytt, men jag har virkat lite, får se om jag tar kort på det sen.

RSS 2.0