En present...

Jag fyllde år i helgen och min vännina som är medveten om mitt nya intresser för sömnad hade en fin present åt mig =). En bok om att lära sig att sy, jag har bläddrat lite i den nu och den verkar innehålla massor av små bra tips som jag kan ha nytta av! Tack J!


Jag ser stjärnor

Jag har länge varit sugen på att sy ett par byxor av samma manschester som jag har till dynan i vagnen. Jag hittar tyvärr inte bilden på dynan just nu men jag ska leta vidare.
Iaf, så fick jag inspiration att göra ett försök förra helgen, jag klippte ut stjärnor med sidan 8 cm att sy fast på byxan, tanken var att dessa stjärnor skulle hamna i knähöjd men de hamnade lite lägre. Jag blev dock så himla nöjd med stjärnorna att jag beslöt mig för att sy ett N på baksidan, i stort sett helt på fri hand. Jag gjorde en falsk sidsöm på sidan genom att vika byxbenet på mitten och helt enkelt sy en som längs vikningen. Innan jag skulle sy på mudden så testade jag byxorna och såg att de tyvärr var lite tajta, då tappade jag lusten att avsluta projektet. I torsdags tog jag mig dock i kragen, och sydde på mudden i midjan, var osäker på om jag helt enkelt skulle fålla upp benet eller sy på en mudd så jag bestämde mig för att avvakta till dagen efter då jag kunde testa byxorna på skrutten igen. Jga och min käre J beslöutade för att de nog skulle vara snyggast med att fålla upp benet, så då blev jag sugen på att testa på att sy med tvillingnål. Det var lite krångel innan jag fick de rätt med tillslut gick det, dock så sitter min enda tvillingnål ganska tätt så det blir en rätt tätt söm, så nu är jag sugen att skaffa en lite bredare för att kunna göra snygga halslinningar och tshirts ärmar.
Jag hade inte tid förräns idag att sy upp byxorna och passade samtidigt på att fixa mudden till Zs kalasbyxorna som hade varit lite förstor. Dock var mudden nu så pass liten att det var svårt att tänja den mot byxan, så det ser inte optimalt snyggt ut, jag tror dock inte att det kommer störa när byxan är på så det för vara tills vidare.Mallen till stjärnapplikationen.


Bilder på Byxan, Jag tycker den är så snygg när man ser den så här.


Så här ser byxan ut på, tycker inte de är riktigt optimala, dessutom har jag IGEN lyckats sy för stor mudd i midjan så de åker gärna lite på sniska, hur i hela friden gör man för att få en bra storlek på mudden?Zs byxor, kanske inte så kul att se dem igen men nu hoppas jag de passar, och att jag ska få lite live bilder på bustrollet nästa gång vi ses!

Kjol, dragkedja och tenta.

Har precis lagat min kjol. iaf större delen av den, har ett par småhål kvar med de syns inte.
Bytte ut kedjan med dragkedja från en slaktad kjol, fick titta i manualen till symaskinen för att veta vilket fot jag skulle ha, sen sydde jag på lite på frihand.
I morgon ska jag laga ett par byxor och de sista småhålen på kjolen samt korrigera Zs byxor. Istort sätt satt de bra förrutom att mudden i midjan behöver förkortas, med det går fort. Så himla kul att han kunde ha dem! Super söt var han oxå, men tyvärr glömde vi kameran. Det ska åtgärdas om två veckor på skruttens ett års kalas, så Z ska få tillbaxs byxorna.
Har varit dåligt med uppdateringar och syförsök då vi varit sjuka, samt att jag hade tenta i dag.

Skrutt in action!


Försökte få någon bra bild på Skrutten, men de är lättare sagt en gjort.
Jag hoppas få någon fin bild på Z i morgon och att hans byxor oxå ska passa.

Skruttbyxa.

Byxan avslutad, tog inte många minuter när jag väl satte mig ner, nu är byxan iaf i rätt storlek och passar på skrutten. Tog ett par bilder på yrvädret, men har inte lagt över dem på datorn. Det får bli en annan dag, förslagsvis i morgon efter tentapluggande.
Jag är inte riktigt nöjd med modellen, eller jo det är jag, fast till annat matrial tror jag. blir de fler så får de nog bli med något bredare ben men ungefär samma runt mage, men de blir nog lite annat innan jag ger mig in på det igen.
 

Projekt byxa fortsätter...

Kunde inte låta bli att göra ett nytt försök med byxor åt Skrutten, den här gången mätte jag på mönstret och sonen innan jag började klippa. Jag ritade av storlek 68, form 1, från  meedom, och lade till en centimeter på bredden, jag hoppas det är tillräckligt. 
Jag har sytt ihop hela byxan förrutom mudden i midjan, ska testa den på skrutten i morgon innan jag syr fast den så den har rätt storlek. Så i morgon ska jag ta kort och lägga upp, jag hoppas verkligen de blir bra!
Blir kanske tråkigt med samma tyg hela tiden i bloggen, men om dessa byxor blir bra så ska de komma upp lite annat.

Tävling hos Yrväder!

Yrväder har treårsjubileum! Hon lottar ut en byxa i valfri storlek och muddfärg.

Klicka på någon av bilderna för att ta er till tävlingen! =).

Födelsedagsbyxa till Z

Idag avslutade jag äntligen byxorna till Z. Blev så sugen tidigare i veckan så jag klippte ut mönster och tyg och sydde ihop hela byxan förrutom muddarna. Muddarna blev utklippta och ditsydda först i dag.
Jag använde Meedoms mönster och använde form 1 och storlek 86. Jag hoppas verkligen min syster mätte rätt på sin son så att byxan kommer passa. Passar de så kommer jag lägga upp livebilder slutet av nästa vecka då han ska få dem på sin 2 års dag.
Jag är väldigt sugen på att försöka rita ett eget mönster på en väst åt pojkarna, men de får vänta tills jag har mer tid och lite mer mod. Jag har ju några andra saker som ska sys innan och nästa vecka är de tentaplugga som gäller.
Passade på att ta kort på alla mönster min kära mor tog med då hon passade skrutten i mitten på februari. Tänkte att jag ska titta igenom dessa när jag avlsutat några fler av mina projekt.Tävling - Presentkort

Björnkramizar är en webbutik med inriktning på mjukisdjur, för både barn och deras föräldrar. Här finner ni de klassiska nallarna samt mjukisdjur i alla upptänkliga färger och former. Det finns så att det passar lika väl till den nyfödda babyn, till dopet, eller till de riktigt gamla födelsedagsfirarna.

Du har nu chansen att vinna ett presentkort på 200kr!
Jag är med och tävlar om ett presentkort på 200kr från Björnkramizar hos Zasata.
Kom med och tävla du också! Tävlingen avslutas 14Mars.

Kommande projekt

*Födelsedags byxa till blivande 2 åring -  i den blå leopardmönstrade velouren
*Syskon match till lilla Inez som födds till sommaren. eventuellt kjol eller påsbyxa - i den blå leopardmönstrade velouren
*Nytt par byxor åt skrutten i mer lämplig storlek - samma tyg som tidigare
*Byxor med stjärna på knän till skrutten- blå manschester
*Förhänge till köket att dölja pappersinsamlingen med- okänt tyg, dvs måste inhandlas
*Laga min gamla kjol och ersätta dragkedjan
*Slakta en gammal tröja och hitta på något kul av - grå plysch/voleur liknande matrial

Första gången - Muddbyxa

I många dagar så har jag varit sugen på att börja sy åt min son, Nathaniel, men inte vågat börja och mest sett hinder.
I Fredags så föll de sista pusselbitarna på plats, jag gick till Olhsson tyger och införskaffade muddväv och mönsterpapper och en tyg sax.
När jag kom hem sov Skrutten och jag passade på att rita av byxmöster från Meedoms bok. Sedan klippte jag ut mönstret i de roliga blå leopard mönstrade velouren min mor införskaffade åt mig för ett par veckor sedan. Nålade byxorna och lär projektet ligga till dagen efter. 
Igår så blev byxorna ihopsydda och de gick faktiskt bra, jag tittade på ett annat par byxor för att försöka lista ut hur stor mudden skulle vara. Byxorna blev helt ok! Inte illa för någon som inte sytt något på år och dag. Förrutom solskyddet i somras och dynan till vagnen.
Jag har lärt mig en massa, och mitt nästa projekt passar förhoppningsvis bättre.

  
Bilder på solskyddet från i sommars.
Byxan innan muddarna kommit på plats.


Skrutten i sina nya, något stora, byxor.


Fot mudden åker över foten.


Så här fina är byxorna, vilket inte kom fram på modellen.


RSS 2.0