Jag vann =)

Jag vann Minelos tävling! Vad kul! Vet precis vad jag ska göra med ett av tygerna, och resten ska jag nog hitta på nått skoj med.
Det kommer nog bli lungt här framöver, har bestämt att min symaskin ska få åka på koll. Ska bara ringa dit först^^. 

I stora lass.

I måndags kom Jenny hit och vi sydde lite tillsammans, jag avslutade min fotöljklädsel, gjorde ett par misslyckade byxor och ett linne. Samt lärde mig massor!
Först bilder på fotöljen, hade planerat att göra en undersida oxå men när det inte blev riktigt lika bra som jag hade tänkt så tröttnade jag och bestämde att den funkar minsann lika bra utan undersida. På den tredje bilden ser ni ursprungstyget, och till klädsen är det tyg från ikea och en liten snutt från olhssons tyger.När jag var i dalarna så besökte jag som vanligt min mors loppis, jag hittade ett par supersöta gardiner, beståden av två längder och en kappa. Funderar på att sy av det, eller sälja på tradera, fast jag vet inte om det finns intresse för sådannt tyg.
Här är bilder på byxan, supersmal i midjan men lagom med pös i benen. Den är gjord av en gammal myströja som jag klippta av armarna på och sydde ihop, mudden är oxå från tröjan. jag knackade i öljetter för första gången och när jag väl kommit på hur man ska göra så blev det riktigt fint. Jag funderar på att göra en fullösning och sätta en kil i baken så att skrutten ska kunna ha byxorna. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra av dem. Jag gillar iaf effekten av det gröna bandet i midjan.Här är en bild på ett linne i JNYs molntyg, blev hyfsat. Tyvärr var jag lat och orkade inte vänta på en tvätttid, så vi får se hur mycket de krymper i tvätten, samma sak gjordes med tshirten. Mönstret till linnet är samma som döskallelinnet.Tshirten kantades med en varm gul mudd, och jag älskar verkligen kombinationen! Klippte eller mätte fel någonstan så baksida och framsida var olika långa. Istället för att fålla blev de kantband nere oxå eftersom jag ville behålla längden. Nästa gång ska jag göra en vidare halsrigning tror jag. På bilderna är tröjan fortfarande inte färdig nertil. Mönster; Meedom storlek 74, dock lite förlängt.


RSS 2.0