Tunika/klänning till Inez

Syster har sedan länge velat haft en tröja till sin yngsta, lilla Inez, i molntyget och igår föll äntligen insperationen på. Meedoms bok lånades på biblioteket och rosa mudd införskaffades för ändamålet. Tyvärr hade Olhssons tyger inte mjukt rosa mudd som jag hade tänkt från början, men jag tycker det här blev rätt bra ändå.
Mönstret är från meedoms, deras storlek 68 men motsvarar nog mer en 80. Jag ändrade på mönstret så att det blev lite mer utställt, jag lade helt enkelt på tre centimeter längs nedre kanten och drog en linje från armhålan.
Lösningen med knäppningen är inspirerad av andra bloggarna, jag vet att jag sett det på flera ställen, bland annat hos hos krimskrams.
Tunikna blev inte helt perfekt, men helt ok för att vara första gången. Det ska bli ett par byxor till den unga damen, dessa ligger urklippta och väntar brevid symaskinen.
Mönster: Meedom, storlek 68, Omgjort.
Tyg: JNYS molntyg, rosa mudd från Olhssons tyger
Övrigt: De söta små knappar som jag vann förrut från Minelo

Fodrad mössa.Jenny var här igår, och då passade jag på att klippa ut en mössa till en av mina kusiner. Lovade honom en mössa i september, men det har inte blivit av. Eftersom det är vinter och kallt ute så bestämde jag mig för att testa att fodra mössan med fleece. Jag hade bara svart fleece hemma så då fick det bli det trots att döskalletyget är vitt, och det funkade faktiskt rätt bra. Jag hoppas mössan ska passa!
Mönstret är MadeByMEs som vanligt.
Och min modell, det är min älskade skrutt. :P

Tävling!

Jag vet, det var länge sen jag uppdaterade, och det kommer nog dröja ännu längre. Fullt upp till efter jul! =)

Nu har syltig och saftig  tävling med massa fina priser =)!

RSS 2.0