Sommar linne.

Jag blev så sugen på att testa att sy ett sommarlinne, jag såg här att det fanns gratismönster på linnen här. Jag kom att tänka på döskalletyget jag sett hos Olhssons tyger så jag bestämde att det minsann skulle få äran att bli linnen åt min skrutt.
För första gången så testade jag att göra kantband, jag använde mig av den här beskrivningen istället för att göra som de stod i mönstret, men använde mönstrets mått på mudd.
Jag tycker den är så snygg, när den inte är på vill säga. Jag hade inte mätt på Skrutten innan så här i efterhand kan jag tycka att den skulle varit en bra bit längre, men det jag är minst nöjd med är att halslinningen och armhålorna står ut så mycket, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det så jag ska kolla runt lite på nätet och se om jag får några bra svar.






Kommentarer
Postat av: Jenny

Så söt kille du har! Vad fint det blev med turkosa kantband på linnet. Jag tror att du helt enkelt får dra mer i mudden när du syr. Muddar har så olika elasticitet så man får pröva sig fram.

2009-04-07 @ 17:43:36
URL: http://krimskramsy.blogspot.com
Postat av: Johanna

Gu' så söt unge och så härligt linne! Hittade dig på FL i sytråden. Jag fick för mig att du är "nybörjare", så som jag, på det här med att sy kläder =) Gillar solskyddet du visade i ett tidigare inlägg! Mvh Johanna

2009-04-07 @ 21:17:42
URL: http://www.eddiesmamma.blogspot.com/
Postat av: Johanna

svarar här..

Jag sydde mitt första verk i februari i år, en "sprattel påse". Som du skrev så är det ju just det här med tid och ork som man ska ha. Känns som om dygnet har för få timmar för att man ska hinna med allt Ler

2009-04-07 @ 23:29:41
URL: http://www.eddiesmamma.blogspot.com/
Postat av: Madelene

Kikar in! Vilket fint linne! :0)

2009-04-10 @ 11:45:07
URL: http://madebymadeleneeriksson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0